Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei”

În data de 6 decembrie 2018, s-a derulat o nouă acțiune din cadrul proiectului ARMAE „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului”.

Între orele 14 și 15, Sorin Cheval și Robert Manta, membri ai ARMAE, au susținut o prelegere despre importanța meteorologiei pentru societate la Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Au fost prezentate noțiuni de bază pentru meteorologie (de exemplu, diferența dintre vreme și climă), utilizarea resurselor atmosferice și pericolele pe care fenomenele meteorologice extreme le generează în mediul urban. De asemenea, a fost prezentat modul în care se realizează prognozele meteorologice.

Au participat 52 de elevi din clasele a VII-a, coordonați de doamna prof. Teodora Marchiș, care au adresat întrebări și a avut loc un dialog permanent, copiii dovedind un interes deosebit pentru înțelegerea fenomenelor meteorologice și a modului cum acestea le influențează viața. S-a convenit continuarea colaborării prin realizarea unor prezentări similare și pentru alte clase din Școala Sf. Andrei.