Colegiul Tehnic "Media"

O altă activitate din cadrul proiectului ARMAE „Meteorologie pentru elevii Capitalei” s-a desfășurat în data de 20 noiembrie 2018 la Colegiul Tehnic „Media”. Elevii claselor IX - XII au fost prezenți într-un număr aproximativ de 100 și au asistat la o oră de meteorologie intitulată „Prognoza meteorologică", prezentată de meteorologul Robert Manta și Crina Radu, membri ARMAE.

S-au purtat discuții libere pe parcursul prezentării. S-a evidențiat importanța informațiilor meteorologice pentru activitățile zilnice și au fost discutate detalii privind observațiile și măsurătorile meteorologice (cum și cine le înregistrează), și au fost prezentate produse actuale utilizate pentru prognoza meteo (hărți radar, satelitare, aerosondajul și modelele numerice).

Au fost date explicații și s-a descris modul de funcționare a radarului și satelitului, iar pentru a întelege cum se ajunge la produsul de aerogramă, elevii au vizionat un scurt video în care au observat lansarea unui balon meteorologic.

 S-au folosit site-uri de specialitate pentru ilustrarea unor hărți concepute prin modelare numerică privind starea viitoare a atmosferei, rulate la acel moment. 

În timpul activității elevii au adresat numeroase întrebări și s-au purtat discuții despre meteorologie, în special despre prognoza meteorologică.