Meteorologie pentru elevii Bucureștiului

Descriere

În perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Asociația Română de Meteorologie și Educație (ARMAE) desfășoară o serie de activități care urmăresc (1) promovarea unor aplicații practice ale meteorologiei, care pot ajuta la o mai bună pregătire a populației în vederea prevenirii efectelor fenomenelor meteorologice extreme și utilizarea mai eficientă a resurselor atmosferice, și (2) creșterea nivelului de educație meteorologică în rândul tinerilor, pentru a sprijini adaptarea reală și activă la schimbările climatice.

Activitățile se adresează elevilor din clasele I-XII din Municipiul București și constau în:
- prelegeri despre meteorologie, fenomene meteorologice extreme, schimbări climatice, climat urban, adaptate la specificul României și Bucureștiului;
- observații, experimente și demonstrații în aer liber (în perimetrul unităților de învățământ);
- prezentarea mijloacelor de informare și acțiuni în caz de evenimente meteorologice severe;
- prezentarea unor opțiunile de carieră în domeniu.

Cadrele didactice care doresc să participe la astfel de activități sau doresc informații suplimentare ne pot contacta prin e-mail la adresa @email.

Activități în cadrul proiectului

Acțiunile din cadrul proiectului s-au desfășurat la următoarele instituții de învățământ:

Școala Montessori, Voluntari

Crina Radu, membră ARMAE, a susținut o prezentare pentru o grupă de copii cu vârste cuprinse intre 6-9 ani, din cadrul unui centru a școlii Montessori, sub îndrumarea și supravegherea cadrului didactic Simona Pascale. 

Questfield

Vineri, 18 octombrie, o nouă acțiune de educație meteorologică desfășurată de ARMAE a avut la Școala particulară Questfield din Voluntari-Pipera.

We Cloud! Meteo Scouting

ARMAE a derulat o activitate de popularizare a meteorologiei în cadrul unui eveniment organizat de Organizația Națională Cercetașii României – sucursala Baden-Powell

Liceul Horia Hulubei din Măgurele

Proiectul „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului” a depăşit puţin graniţele oraşului: Liceul Horia Hulubei din Măgurele. Joi, 6 iunie 2018 elevii claselor a XI-a şi a VII-a a Liceului Horia Hulubei din Măgurele au fost vizitaţi de cercetătorii de la INOE2000 şi membri ARMAE.

Colegiul Național "Ion Creangă" - Școala Gimnazială "Cezar Bolliac”

Membrii ARMAE alături de membrii cercului Științific Studențesc de Climatologie și Protecția Mediului Aerian (CSSCPMA) au derulat pe parcursul lunii aprilie activități de educație meteorologică la Colegiul Național "Ion Creangă" și la Școala Gimnazială "Cezar Bolliac".

Colegiul Național Bilingv ,,George Coșbuc”

Acțiune destinată promovării meteorologiei că știință, înțelegerii și percepției fenomenelor meteorologice la Colegiul Național Bilingv ,,George Coșbuc”

Liceul "Emil Racoviță"

Prima acțiune din cadrul proiectului „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului” s-a desfășurat la Liceul „Emil Racoviță” în data de 25 octombrie.

Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei”

În data de 6 decembrie 2018, s-a derulat o nouă acțiune din cadrul proiectului ARMAE „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului”, prezentată de Sorin Cheval și Robert Manta, membri ai ARMAE.

Colegiul Tehnic "Media"

Activitatea s-a desfășurat în data de 20 noiembrie 2018 la Colegiul Tehnic „Media”. Elevii claselor IX - XII au fost prezenți într-un număr aproximativ de 100 și au asistat la o oră de meteorologie intitulată „Prognoza meteorologică", prezentată de meteorologul Robert Manta și Crina Radu, membri ARMAE.