Meteorologie pentru elevii Bucureștiului

Descriere

În perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Asociația Română de Meteorologie și Educație (ARMAE) desfășoară o serie de activități care urmăresc (1) promovarea unor aplicații practice ale meteorologiei, care pot ajuta la o mai bună pregătire a populației în vederea prevenirii efectelor fenomenelor meteorologice extreme și utilizarea mai eficientă a resurselor atmosferice, și (2) creșterea nivelului de educație meteorologică în rândul tinerilor, pentru a sprijini adaptarea reală și activă la schimbările climatice.

Activitățile se adresează elevilor din clasele I-XII din Municipiul București și constau în:
- prelegeri despre meteorologie, fenomene meteorologice extreme, schimbări climatice, climat urban, adaptate la specificul României și Bucureștiului;
- observații, experimente și demonstrații în aer liber (în perimetrul unităților de învățământ);
- prezentarea mijloacelor de informare și acțiuni în caz de evenimente meteorologice severe;
- prezentarea unor opțiunile de carieră în domeniu.

Cadrele didactice care doresc să participe la astfel de activități sau doresc informații suplimentare ne pot contacta prin e-mail la adresa @email.

Activități în cadrul proiectului

Acțiunile din cadrul proiectului s-au desfășurat la următoarele instituții de învățământ:

Colegiul Național Bilingv ,,George Coșbuc”

Acțiune destinată promovării meteorologiei că știință, înțelegerii și percepției fenomenelor meteorologice la Colegiul Național Bilingv ,,George Coșbuc”

Liceul "Emil Racoviță"

Prima acțiune din cadrul proiectului „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului” s-a desfășurat la Liceul „Emil Racoviță” în data de 25 octombrie.

Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei”

În data de 6 decembrie 2018, s-a derulat o nouă acțiune din cadrul proiectului ARMAE „Meteorologie pentru elevii Bucureștiului”, prezentată de Sorin Cheval și Robert Manta, membri ai ARMAE.

Colegiul Tehnic "Media"

Activitatea s-a desfășurat în data de 20 noiembrie 2018 la Colegiul Tehnic „Media”. Elevii claselor IX - XII au fost prezenți într-un număr aproximativ de 100 și au asistat la o oră de meteorologie intitulată „Prognoza meteorologică", prezentată de meteorologul Robert Manta și Crina Radu, membri ARMAE.